Narrow your search
Listing 1 - 4 of 4
Sort by

Book
Vlaanderen en Latijns-Amerika : 500 jaar oude confrontatie en métissage
Authors: ---
ISBN: 9061532884 Year: 1993 Publisher: Antwerpen Mercatorfonds


Book
Crossroads : reizen door de Middeleeuwen : 300 - 1000 n. Chr.
Authors: --- --- ---
ISBN: 9789462582248 9789462582231 9462582238 Year: 2017 Publisher: Zwolle WBOOKS

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

This publication presents the Early Middle Ages as a period of transformation when cultural exchange was reflected in the development of different regional cultures in Europe from Ireland to the Mediterranean, from the Baltic to Greece and Spain. The overarching themes of connectivity and diversity give shape to individual elements such as the heritage of the ancient Roman Empire, the effects of travel and the impact of war, the representation of identity and the connection of knowledge and faith as Jewish, Christian and Muslim groups coexisted, reflecting the cohesive nature of Europe in the Early Middle Ages.


Book
Hanzekooplui en Medicibankiers : Brugge, wisselmarkt van Europese culturen
Authors: ---
ISBN: 9058560554 9058560546 9058560724 9789058560544 Year: 2002 Publisher: Oostkamp Stichting Kunstboek

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

geschiedenis --- economie --- handel --- Hanze --- Veckinchusen, Hildebrand --- Sittow, Michel --- Medici, de (familie) --- 14de eeuw --- 15de eeuw --- Brugge --- Medici, House of. --- Hanseatic League. --- Flanders --- Commerce. --- Banks and banking --- economische geschiedenis --- History of Belgium and Luxembourg --- naties (economie) --- anno 1400-1499 --- anno 1300-1399 --- Bruges --- banking --- commercial centers [inhabited places] --- Hanzekoopman --- drafts [negotiable instruments] --- Hanzestad --- Economic relations. Trade --- trade [function] --- Art --- Medici, de [Family] --- anno 1500-1599 --- Bruges (Belgium) --- Bruges (Belgique) --- Bruges (Belgique --- Civilization --- Commerce --- History --- Civilisation --- Histoire --- Hanseatic League --- Flanders (County) --- Economische betrekkingen. Handel --- Kunst --- Geschiedenis van België en Luxemburg --- bankwezen --- bankwissels [betaalopdrachten] --- Medici, de [Familie] --- Exhibitions --- 338 <09> --- 949.33 BRUGGE --- #GGSB: Geschiedenis (West-Vlaanderen) --- #gsdb8 --- 904 --- 934.3 --- België --- middeleeuwen --- wvla-brugge 938.1 --- 930.6 --- Culturen --- Europa --- Handel --- Hanzen --- Wisselmarkt --- 338 <09> Economische geschiedenis --- Economische geschiedenis --- 949.33 BRUGGE Geschiedenis van België: graafschap Vlaanderen; provincie West-Vlaanderen--(reg./lok.)--BRUGGE --- Geschiedenis van België: graafschap Vlaanderen; provincie West-Vlaanderen--(reg./lok.)--BRUGGE --- economische en sociale geschiedenis --- geschiedenis België- Middeleeuwen-c. 1482 --- geschiedenis van West-Vlaanderen - Brugge --- Musea - Tentoonstellingen --- Sociaal-economische geschiedenis --- Geschiedenis --- Geneeskunde --- Techniek (wetenschap) --- Atlas --- Museum --- De' Medici (familie) --- Geschiedenis (West-Vlaanderen) --- Veckinchusen, Hildebrand. --- Sittow, Michel. --- De' Medici (familie). --- 14de eeuw. --- 15de eeuw. --- Brugge. --- trade [general function]


Book
Antwerpen à la carte : eten en de stad, van de middeleeuwen tot vandaag
Authors: ---
ISBN: 9789085867227 9085867223 Year: 2016 Publisher: Kontich Bai

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Overal ter wereld zijn steden hongerig. Als gulzige lichamen verorberen ze de gewassen van het nabije en het verre platteland. Zo konden steden groeien, via de succesvolle aanvoer, productie en verkoop van voedsel, via de verwerking en consumptie ervan in keukens en eetgelegenheden en via de afvoer ervan om opnieuw als mest en grondstof te dienen voor land en moestuin. Door de nabije Schelde en het omliggende wegennetwerk kon Antwerpen genieten van een rijke aanvoer van voedsel, waardoor het kon uitgroeien tot stad en rond 1565 al honderdduizend inwoners telde. Tegenwoordig gebeurt de aanvoer van voedsel naar Antwerpen via containers. Daardoor is de havenstad verbonden met een bijzonder groot, wereldwijd platteland. Voedsel heeft Antwerpen gevormd, want eeuwenlang is het hier elke dag verkocht, klaargemaakt, gegeten en in afval omgezet.Antwerpen à la carte toont met oude en actuele beeldende kunst en met waardevol erfgoed een nieuw portret van Antwerpen als etende stad. Het boek en de gelijknamige expositie onthullen het verrassende, grillige en vaak onzichtbare spoor van de voedselketen door Antwerpen sinds 1500. Waar kwamen gewassen vandaan? Waar lagen markten en later winkels? Gelijken hedendaagse keukens en restaurants nog op de keuken en herberg van pakweg de zeventiende eeuw? En waarom werd voedselafval vroeger gerecycleerd?Het verhaal van vroeger is tegelijk uiterst actueel. Wereldwijd wonen steeds meer mensen in steden. Zullen al die stedelingen zich in de toekomst op een duurzame manier kunnen voeden? De uitdaging is groot en het verleden kan daarbij inspirerend werken.Bron: http://www.masshop.be/books/masbooks/antwerpen-a-la-carte/

Keywords

Afvalput. --- Beerputten. --- Bredael, van, Peeter: De oude ossenmarkt in Antwerpen, 0000-0000 (784). --- Claus, Emile: De markt voor de schouwburg in Antwerpen, 0000-0000 (2831). --- Cultuurgeschiedenis. --- Farasyn, Edgard: De oude vismijn van Antwerpen in 1882, 1882-1882 (1062). --- Grimmer, Abel: Lente, 1607-1607 (831/4). --- Herp, van, Willem I: De bedelares in de kroeg, 0000-0000 (870). --- Huishouden. --- Keukens. --- Koken (voeding). --- Kookgerei. --- Kunst. --- MAS, Antwerpen: Antwerpen a la carte 2016/05/13 - 0000/00/00. --- Markten [gebeurtenissen]. --- Markten [gebouwen]. --- Mest. --- Stedelijke geschiedenis. --- Stobbaerts, Jan: Slachterij, 0000-0000 (2946). --- Supermarkten. --- Tentoonstellingscatalogus. --- Voedsel. --- Winkelen. --- Winkels. --- Antwerpen. --- eten en drinken --- eetcultuur --- geschiedenis --- sociale geschiedenis --- cultuurgeschiedenis --- Antwerpen --- markets [structures] --- History of civilization --- cookware --- urban history --- kitchens --- markets [events] --- Art --- dung --- sumps --- art [fine art] --- food --- stores --- Housekeeping --- shopping --- anno 500-1499 --- anno 1800-1999 --- anno 1500-1799 --- Antwerp --- C3 --- kookkunst --- KADOC - Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving (1977-) --- Kunst en cultuur --- Exhibitions --- Geschiedenis --- Eten --- Voeding --- Cultuurgeschiedenis --- Steden --- Handel --- Erfgoed --- Voedselvoorziening --- Eetcultuur --- Food habits --- Cooking, Belgian --- Gastronomy --- Food --- Cooking in art --- Food in art --- History --- Stad --- Geneeskunde --- Techniek (wetenschap) --- Atlas --- Museum --- Drank --- Gezondheid --- Antwerpen (stad) --- Food habits - Belgium - Antwerp - History - Exhibitions --- Cooking, Belgian - History - Exhibitions --- Gastronomy - Belgium - Antwerp - History - Exhibitions --- Food - Belgium - Antwerp - History - Exhibitions --- Cooking in art - Exhibitions --- Food in art - Exhibitions --- koken --- afvalput --- cooking --- eten en drinken. --- eetcultuur. --- geschiedenis. --- sociale geschiedenis. --- cultuurgeschiedenis. --- art [discipline] --- markets [structures or spaces] --- stores [built works]

Listing 1 - 4 of 4
Sort by